Eläintarhan hampaidenpesupäivä (kirja-arvostelu)

”Eläintarhassa haisee. Kukaan ei nimittäin enää harjaa hampaita."

Jokainen meistä kokee hammaspesun joskus haastavaksi. Mutta miksi hampaat on pakko pestä? Miksi ei voisi jättää yhtä päivää väliin? Miten käy, jos ei pese hampaita? Hammaspesu koetaan haastavaksi erityisesti silloin, kun kyseessä on kiukkuraivoinen lapsi. Miten toimia, kun karkkikielto, lahjominen tai hammaslääkärillä pelottelukaan eivät enää auta? Miten lapsen saa ymmärtämään, että hampaiden pesu on välttämättömyys? 

Sain arvosteltavaksi aiheeseen liittyvän kirjan ja se on nimeltään: Eläintarhan hampaidenpesupäivä (Der grobe Zahnputztag im Zoo). Kirjan kirjoittaja Sophie Schoenwald on yhdistänyt kirjassa voimansa kuvataiteilija Günther Jacobsin kanssa ja tuloksena on raikas tuulahdus lapsenmielistä huumoria. Eläimet eivät pese hampaitaan, mutta entäs, jos ne pesisivät? Miten ne hoitaisivat sen? Kirjailija Sophie Schoenwald on meille monelle ehkä tuntematon, mutta Güntherin teoksia moni on saattanut nähdä kirjastossa. Tämä saksalainen parivaljakko on kunnostautunut juuri lastenkirjailijoina ja Günther on tunnettu erityisesti kuvataiteilijana. Sophie on Güntherin tavoin tehnyt töitä yhdessä muiden kirjailijoiden kanssa ja Sophien tunnetuimpia teoksia lienevät: Somn usor micutule aric, Einmal feste drücker ja Einmal ganz doll pusten. Tästä kirjailijasta tulemme varmasti lähiaikoina kuulemaan lisää.

 Freelanceriksi itseään mainostava Günther toimii pääasiassa galleriastaan käsin ja mainitsee suurimmaksi inspiraation lähteekseen oman perheensä ja lapsensa, jotka samalla toimivat myös hänen pahimpina kriitikoinaan. Güntherin tunnetuimpia teoksia ovat: Pino Lela ja pieni kettu, Klingeling- Pyöräily on helppoa, sekä yhteistyössä tehdyt lastenkirjat kuten: Urmel, Auringonkukka miekka, Sankaruus ja jumaluus, Abc Abc Nooan arkki purjehtii, ja Joka päivä taas. 

Eläintarhan hampaidenpesupäivä on hyvä kirja, sillä siinä on sanoma. Visuaalinen Eläintarhan hampaidenpesupäivä opettaa lapsille hampaiden tärkeyttä ja hammaspesun vaikutusta terveyteen. Kirja on helppolukuinen ja kuvat ovat ehdottomasti sen parasta antia. Päähahmona toimii sympaattinen Sepeteus-siili, joka voittaa lukijan puolelleen vaatimattomuudellaan ja vaarallisenakin pidetyt petoeläimet alkavat näyttämään varsin surkuhupaisilta haisevine hengityksineen. Kirja on suunnattu leikki-ikäisille ja heidän vanhemmilleen.
 Lukemisen jälkeen, innokkaat karhunpennut lähtevät itse pesemään hampaitaan ja vieläpä hymyssä suin. Näin meillä ainakin.
 Joten, jos hampaidenpesu takkuaa, niin kirja lukea kannattaa :) Suosittelen. 

Yhteistyössä blogini kanssa: Arthouse (Jalava)

Kommentit

Suositut tekstit