KAARLE Kaupungilla (kirja-arvostelu)

"Claude is a dog. Claude is a small dog. Claude is a small, plump dog. Claude is a small, plump dog who wears a beret and a lovely jumper...
— Alex T. Smith"

Mitä koirasi ajattelee? Mitä koirasi tekee silloin, kun olet itse koulussa 
tai töissä?


Alex T. Smith on englantilainen kuvataiteilija ja lastenkirjailija, joka kuvittaa ammatikseen myös muiden kirjailijoiden kansilehtiä. Innoittajakseen Alex mainitsee ajattoman A.A. Milnen eli Nalle Puhin luojan, jonka tarinoista kertoo saavansa inspiraatiota.”Goodreads”-palvelussa Alex T. Smith on saanut lukijoiltaan kiitettävän arvosanan ja se kertoo siitä, miten paljon hänen kirjoistaan todella 
pidetään.



”Kaarle"-kirjat ovat Alexin tunnetuimpia töitä ja niitä on käännetty lukuisille eri kielille. Alex on voittanut nuoresta iästään huolimatta lukuisia eri palkintoja, mutta vasta Kaarle-kirjasarjansa myötä hän on alkanut nauttia suosiota myös kotimaansa ulkopuolella. Alex aloitti kirjoittamaan Claudesta vuonna 2011 ja heti samana vuonna sai julkaistua ensimmäisen kirjansa: CLAUDE in the city (KAARLE Kaupungilla). Ensimmäisestä kirjasta seuranneita osia ovat; KAARLE Lomalla (CLAUDE on Holiday), KAARLE Sirkuksessa (CLAUDE at the Circus), CLAUDE in the Country, Claude in the spotlight jne.
Vuonna 2018 televisiossa alettiin esittämään Kaarlesta eli Claude-koirasta tehtyä lasten animaatiosarjaa ja näyttääkin siltä, että koiran tarina on vasta alkamaisillaan.

Viikko sitten postissa tuli kyseinen ”KAARLE Kaupungilla” kirja ja se olikin omiaan kesäluettavaksi lomalla oleville pienokaisille. Tarkkaavaisimmat lukijat ovat saattaneet pongata Kaarlehahmon Pikku Kakkosesta, jossa animaatiota on esitetty. Meidän poppoolle hahmo ei kuitenkaan ollut tuttu ja luulenpa, että lapset yhdistivät koiran, Tenavien Ressuun. 
Kirjan ulkonäkö on visuaalisen tyylikäs, kuvat on hauskoja ja teksti on ennenkaikkea selkeää. Lapset halusivatkin kuulla koko kirjan yhteen pätkään eikä kyllästymistä koskaan seurannut. Hahmojen hölmöys nauratti eritoten ja kirjasta pystyi aistimaan sellaisen sydämellisen kevyen lapsenmielisyyden. Tarinassa oli jotain samaa kuin elokuvassa: ”Lemmikkien salainen elämä”, eikä tässäkään tapauksessa hahmo voinut välttyä tempautumasta mukaan mitä erikoisempiin seikkailuihin.

Tykkäsin kovasti, mutta en suosittele tosikoille <3 :D



P.S. Alexin taidetta nähtävissä: http://arenaillustration.com/portfolios/alex-t-smith/


Yhteistyössä blogini kanssa: Arthouse (Jalava)

Kommentit

Suositut tekstit