Minä, kissa (kirja-arvostelu)


Hei kaikille taas pitkästä aikaa.

Nyt on taukoiltu oikein olan takaa ja on aika palata ihmisten kirjoihin.

Mikä sitten onkaan parempi tapa aloittaa uusi vaihe elämässä kuin lukeminen ja oppiminen?

Sain luettavaksi kotimaisen uutuuskirjan nimeltään Minä, kissa


Minä, kissa kertoo kissoista myyttien takaa.

Kirjan ovat tehneet yhteistyössä kaksi eläinrakasta taiteililjaa, joiden omissa elämissäkin, eläimillä on näkyvä paikkansa.

Tamperelainen J.S. Meresmaa on meille monille melko tuntematon kirjailija vielä, mutta siitäkin huolimatta hänellä on uskollinen lukijakuntansa Mifonki-fantasiakirjasarjan myötä. Meresmaa on saanut oppinsa Oriveden opistosta ja hänen vaihtoehtohistoriallinen pienoisromaaninsa; Naakkamestari on voittanut Robustos-kustantamon kirjoituskilpailun vuonna 2015.

Kirjan kuvitukset on tehnyt kuvataiteilija Julia Savtchenko, joka on opiskellut Aalto-yliopistossa. Savtchenko on tunnettu erityisesti lasten kirjojen kuvituksista ja hänet muistetaan: Salaisesta Sienikirjasta.


Kissakirjoja ei omasta mielestäni ole tehty tarpeeksi ja onkin välillä todella piristävää lukea jostain muusta kuin koirista (ei pahalla).

Minä, kissa on kivaa luettavaa lasten kanssa ja se sopii erinomaisesti myös vanhemmille kissatädeille ja -sedille. Kirja tuo pienen tuulahduksen menneestä historian muodossa ja tietävä löytää siitä paljon samaa kuin Paul Staggin ja runoilija Naomi Lewisin Karnevaalikissasta (The Mardi Gras Cat).

Olisi epäreilua sanoa yhtä hyvää asiaa kirjasta, sillä siinä on niin monta. Sivuja vaan olisi saanut olla enemmän :)

Annan kiitettävän arvosanan. 



”Kuka oli ensimmäinen sankarikatti avaruudessa?
Mikä oli maailman vanhimman kissan pitkän iän salaisuus?
Miten eräs mirri auttoi ratkaisemaan murhan?"

Blogin kanssa yhteistyössä: https://arthouse.fi/


Kommentit

Suositut tekstit